Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
chris ... maX d MAnia06 M (8571 niezalogowanych)
65 Postów
Dariusz S
(dreamstars)
Początkujący
Jak by nie skąpili na mieszkanie jak sie wypowiadali w programie to juz dawno by wynajęli. Ale przyjechanie z zamiarem "odkładania" tak jak oni na dom wiąże się z pewnymi ograniczeniami. Więc lepiej żyć jak czlowiek w NO a nie jak dziad a dom wybudować choćby kilka lat poźniej bo i tak do tego domu zapewne szybko się nie wprowadzicie zważając na realia panujące w Polsce. Ogolnie lepszy tego typu serial o Polakach od praktycznie codziennych informacji w mediach Norweskich na temat polskich przestępców, przemytników itd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
638 Postów

(WilhelmTell82)
Wyjadacz
po co budowac piekny dom w polsce skoro i tak jak ktos przywyknie do standartow tutejszych to szybko tu wroci,a dzieci co za przyszlosc beda tam mialy? Dzieci lekarzy,prawnikow,poslow jak najbardziej gdzies znajda dobra prace,a robotnika czy sprzataczki?watpie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
marimari kubiak
(donmar)
Wiking
Ja nie rozumien po co ten cały film dokument,co tam pokazaliście,albo co chcecie pokazać ???ktoś sie wyraził "tak jakby II wojna swiatowa skończyła się miesiąc temu",rozwalone stare domy i brzydotę,blee w mojej Polsce tak nie jest.Ja mam dom i wszędzie jest ładnie,też jestem zdania że ten dokument tylko pogrąży Polaków w Norwegii.Ja tu tez pracuje i mamy mieszkanko,i nie skąpie tylko żyjemy normalnie po ludzku.Zgadzam sie z opiniami innych że tutaj też trzeba żyć normalnie,kasa kasą i odkładanie ale bezsensu skąpienie i życie w nieludzkich warunkach skoro zamierza sie zostac na dłużej....Nie absolutnie nie dla mnie!!!!Pokażcie normalnych,żyjących tu i pracujących ludzi!!!!polska to nie III Świat a ja tak te 2 odcinki odebrałam,sorry !!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
polska to nie III Świat
a jednak 3 swiat ,wczoraj Norwedzy wyslali do Polski konwuj z urzywana odzierza i gratami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
patim napisał:
polska to nie III Świat
a jednak 3 swiat ,wczoraj Norwedzy wyslali do Polski konwuj z urzywana odzierza i gratami

A biorac pod uwage twoja ortografie to jakis 5-ty swiat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
496 Postów
don wasyl
(donwasyl)
Wyjadacz
Skurwysyny!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
widze ze nie masz nic do powiedzenia i usilujesz jakos zablysnac

a u was to muzynow bija
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
patim napisał:
widze ze nie masz nic do powiedzenia i usilujesz jakos zablysnac

a u was to muzynow bija

Nie, nawet takich jak patim tez nie bija, tylko olewaja, jako mocno uposledzonych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
biedactwo doswiadczylas tego u was
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów